miercuri, 20 august 2014

Sandalandala - Trendsetter printre campingurile din Vama Veche

Probabil cel mai popular si popularizat loc din Vama Veche in acest sezon, Sandalandala ar putea fi desemnat cu usurinta "Campingul Anului 2014", in cazul in care o astfel de distinctie ar exista.

Deschis de 1 Mai, campingul a beneficiat de o campanie de promovare si fidelizare mai putin obisnuita, bazata pe tatuarea permanenta cu logo-ul "Sandalandala" a doritorilor de cazare gratuita pe viata in acest loc.

Astfel, campingul a gasit o modalitate de a-si face reclama pe termen lung, iar insemnatii, de a se bucura de "guilty pleasure-ul" cel mai autohton, si anume, de a obtine totul  moca (tatuaje si cazare).

Desi oarecum reticenti si speriati de entuziasmul care a cuprins lumea in legatura cu tatuajele "Sandalandala", am decis sa ne imbarcam si noi in experienta de a campa doua nopti in noul loc din spatele clubului Expirat.

Inarmati cu vreo 7 kg de cort si 5 de provizii, am descins din masina si ne-am tarat cu greu pana la intrarea impunatoare si foarte imbietoare.

Intr-o fractiune de secunda si-a facut aparitia si personalul, foarte vigilent cu fiecare nou venit.

Plata,asa cum era de asteptat, se achita la sosire, preturile, ceva mai mari decat la curte, sunt de 20 RON/pers pe noapte plus taxa de cort (pentru un cort de 3 persone fiind de 15 RON/zi). Ghinionul nostru a fost ca eram doua persoane la cort de trei, dar cine s-ar fi gandit la asta...

Campingul este foarte primitor si spatios, dotat cu restaurant, galetuse pentru gunoi la fiecare pas si un numar generos de bai si dusuri, care par sa acopere necesarul, la o prima vedere (dar nu si dupa doua zile de campat).

Senzatia de spatiu  si aer pe care am avut-o seara a disparut odata cu venirea diminetii. Asemenea unui desert, Sandalandala atrage seara prin peisajul feeric si te alunga din cort ziua, datorita lipsei copacilor sau a oricarui alt tip de constructie care sa tina de umbra.

Dar, cum si pe plaja situatia ar fi fost similara (la alte preturi,e adevarat, insa fara bratari all inclusive si paznici vigilenti), am conchis ca nu este cazul sa ne facem sange rau pe tema asta.

Ceea ce a devenit totusi suparator, in conditiile unei cazari platite si moderne, a fost inexistenta unui spatiu de depozitare a alimentelor, de tipul frigider/lada frigorifica. In completarea acestui aspect relativ iritant, a venit si vestea ca, in tot campingul nu exista decat doua prize, motiv pentru care, incarcarea telefoanelor pe durata sederii, este practic imposibila.

Trecand peste micile neplaceri, am decis sa aruncam mancarea ramasa si sa luam pranzul la restaurantele consacrate, unde prizele abundau si puteau fi incarcate chiar si 5-6 telefoane simultan.

Din nefericire, de ce iti este mai frica nu scapi, in cazul meu,de bai supraaglomerate. Fiind weekend si plin sezon, campingul a functionat la capacitate maxima. Toaletele: multe la numar, insa nu foarte curate si cam inghesuite. In rest, totul modern si nou.

Daca de aici scapi repede, nu acelasi lucru poate fi spus si despre dusuri, ele fiind constant suprasolicitate. Cat despre apa calda, ea a ramas pentru mine si colegii din cabinele alaturate un mister si un motiv bun pentru a face din experienta Sandalandala, o experienta unica.

In concluzie, campingul Sandalandala este un loc dragut, dar preferabil de incercat in afara weekendurilor si fara foarte multe pretentii cosmopolite.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu